Actief in Myanmar


Hieronder vindt u de ervaring van Tania en René Sutter met reisorganisatie Janne Travel. Deze is ingevoerd op 04-06-2015 en gaat over de vakantie naar Myanmar in april 2015.

 
door
51-60 jaar
Met partner
9,0
Actief in Myanmar
Actieve vakantie in Myanmar, april 2015

    Totaal:
  • 9
  • Vervoer:
  • 8
  • Accommodatie:
  • 8

  • Reisleiding:
  • 8
  • Prijs:
  • 9

Zodra we uit het vliegtuig op de luchthaven van Yangon stapten valt de warmte als een deken op ons. Heerlijk! Wel even iets anders dan die koude januari dag toen wij vanuit de trein in Amsterdam over het druilerige Rokin naar de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen liepen. Op de beurs wilden we ons laten inspireren overeen nieuw reisland. Met een mandje vol wensen struinden we alle kraampjes af. We wilden graag weer naar Azië, een nog redelijk onbereisd land, actief bezig zijn met fietsen en wandelen en natuurlijk veel cultuur en godsdienst (Boeddhisme) opsnuiven. Welke aanbieder had voor ons het aantrekkelijkste aanbod. Na diverse verhalen aanbehoord te hebben bleven we even voor het eenvoudige kraampje van Janne Travel staan. Janne de Wit startte niet alleen een enthousiast betoog over het door haar zo geliefde Myanmar, maar begon ook direct onze wensen te inventariseren en daar mogelijkheden voor te geven. Ondanks dat we nog vele uren op de beurs rondliepen was onze beslissing al gemaakt. Dit jaar wordt het Myanmar. Nog geen maand later zat Janne bij ons thuis aan de keukentafel en ontvouwde zij in grote lijnen haar reisplan. Naast de hightlights die niemand moet overslaan zoals Yangon, Mandalay, Bagan en het Inlelake zag zij ook mogelijkheden om het land actief op de mountainbike en wandelend te ontdekken. Niet veel later was de reis geboekt en stonden wij met onze plunjezakken op Schiphol.
Yangon is een rauwe stad. Op bijna iedere straathoek drijft een lokaal gezin een eettentje. Het lijkt wel alsof de Birmezen de hele dag eten gezien de constante drukte. Wat we normaal in Azië nooit doen kan wel in Myanmar. Gewoon buiten op straat vlees eten. We zijn deze weken niet ziek geworden. Yangon lijkt met haar oude vervallen gebouwen en tempels een combinatie van Havana en Kathmandu. Onze gids die wij voor het gemak Zorro mochten noemen (veel mensen gebruiken bijnamen omdat deze makkelijker zijn uit te spreken) bracht ons naar prachtige plekken waarvan het hoogtepunt de prachtige Shwedagon Pagoda is. Twee dagen later zette hij ons weer af bij het busstation voor onze reis naar Mandalay, de religieuze hofstad van Myanmar. De infrastructuur in Myanmar is zeer goed en in de geriefelijke bus met airco kwamen wij een paar uur later aan in de prachtige Peacock lodge. Dit gezellige familiehotel beschik over een koele ommuurde tuin. Het eten was er fantastisch. De Birmese keuken is een combinatie van de Chinese (scherp) en Indiase (kruidig) keuken. Lekker doch niet te. Ondanks de kitscherigheid van Mandalay Hill bracht de stad ons veel moois. Met de eigen taxi van de lodge toerden we een dag langs alle hoogtepunten. Ook zelf op de gehuurde fietsen door de stad was een belevenis waarbij de overdekte markten altijd leuk zijn om te bezoeken. Ons volgende doel was Bagan. Meer dan tweeduizend tempels en pagodes op slechts een paar vierkante kilometer. Verbazingwekkend dat Bagan niet een van de nieuwe zeven wereldwonderen is. Het is te uitgestrekt om alles te voet te zien doch mocht je het te vermoeiend vinden om zelf te fietsen dan huur je toch gewoon een elektrische fiets. Er zijn van die plekken in de wereld die je nooit vergeet zoals Petra of Taj Mahal. Bagan is er ook zo een. Prachtig. Na alle bezichtigingen werd het tijd om eens actief te worden. In het heuvelachtige Kalaw had Janne voor ons een drie daagse mountainbiketocht en een drie daagse wandeltrek geregeld. Onze gids Joe (bijnaam) had speciaal door onze lengte nieuwe mountainbikes aangeschaft. Met helm. handschoenen en genoeg water startte onze tocht door de bergen. Op deze plekken kwamen geen toeristen en de overnachtingen waren op prachtige uitzichtpunten. Nadat de fietsen weer waren ingeleverd stond onze gids Thaik op de stoep. Tijdens onze trek naar het Inlelake wist deze biologische boer ons alles te vertellen over de streek waar we doorliepen. We kregen leerzame verhalen over de teelt en oogst van gember, rijst en knoflook. Slapen deden we bij de plaatselijke bevolking thuis alwaar Thaik zelf voor de heerlijke maaltijden zorgde. Wat te denken van in bananenbladen geroosterde botervis! Langs kleine dorpjes en over geirrigeerde akkertjes bracht hij ons in drie dagen naar het Inlelake.
Het Inlelake gaf weer een ander dimensie aan onze reis. We waren hier niet de enige toeristen. Doch door de oppervlakte van het meer was dit echter geen probleem. Ooit wel eens drijvende tuinen gezien? Of vissers die met hun been roeien? Het wonderlijke Inlemeer heeft dit alles in petto. Via perfecte aansluitingen vlogen we daarna weer terug naar Amsterdam met Myanmar voor altijd in ons hart gesloten.
Myanmar was een avontuur om nooit te vergeten. En dan is er nog zoveel meer dan je in het land kan bezoeken. Idyllische stranden, snow capped mountains en noem maar op. Het land is al voor een groot deel opengesteld voor buitenlandse toeristen doch enige haast is wel geboden. Wil je je niet aansluiten bij een grote reisorganisatie maar een stukje maatwerk voor je zelf laten samenstellen dan is er maar een organisatie die wij je kunnen aanraden. Neem contact met Janne de Wit en we zijn ervan overtuigd dat ze ook voor jou de perfecte reis kan samenstellen.
Lees meer over deze vakantie >>

Was deze ervaring nuttig voor u?

Ingevoerd op 04-06-2015 | Vervoer: Vliegtuig, Bus, Mountainbike, Wandelschoenen



Algemene informatie
Totaal: -
Vervoer: -
Accommodatie: -
Reisleiding: -
Prijs: -
Aangesloten bij:
GGTO

Home | Reizen en vakanties | Reisorganisaties | Over ons | Reisorganisatie inschrijven | Contact